Visa sidor för...

PROGRAMMERA PÅ IPAD - KOLLABORATIVT LÄRANDE

2017-10-12

Programmera på iPad

Inbjudan till ett tillfälle för kollaborativt lärande kring programmering på iPad. Vi sätter av en halvdag för att tillsammans utforska programmeringsspråket Swift Playgrounds.

Syftet: Är att tillsammans utforska programmeringsmöjligheter på iPad i programmeringsmiljön Swift Playground som är en gratis-app utvecklad av Apple för att lära barn och ungdomar att programmera. Ingen är expert på området men vi utforskar och lär tillsammans.

Målgrupp: Lärare och fritidspersonal som arbetar med ungdomar i årskurs 3-9. Kodning används med fördel inom ämnena teknik, matematik, svenska och NO. 

Datum och plats: 12 oktober kl 14.30-17.00. Teknikcentret i Gummifabriken, Värnamo. Vi börjar med dropp-in fika.

Innehåll: I appen finns en komplett uppsättning Apple-designade lektioner. Lär dig grunderna i ”Fundamentals of Swift” där du använder riktig kod för att vägleda en figur genom en 3D-värld. Gå sedan vidare till mer avancerade koncept.

Anmälan: Senast 5/10 kl 18.00 här på hemsidan. Endast 20 platser. Det är först till kvarn som gäller så vill du vara säker på att få en plats, anmäl dig idag.

Övrigt: Ta gärna med egen iPad och installera appen innan vi sätter igång. Annars kan du låna en iPad

Frågor: Oscar Axelsson via oscar.a.axelsson@varnamo.se eller 0370-37 80 27

Anmälan - Programmera på iPad

Det finns 17 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 5 oktober klockan 18.00.
Genom att klicka på "Skicka anmälan" godkänner jag att Campus Värnamo och Teknikcenteret sparar mina uppgifter som jag fört in i formuläret ovan. Uppgifterna kommer att användas till att administrera och informera om denna och andra aktiviteter i Teknikcentret.