Visa sidor för...

KOMTEK: FRITIDSKURSER I TEKNIK

 • NU KAN DU ANMÄLA DIG


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • NYHET: BYGGA ELEKTRONIK


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 4-6.
  Har du gått en eller flera löd kurser så kan du hoppa på denna fortsättningskurs. Vi löder kretskort som kan spela sången ’Happy birthday’ eller får en stjärna att blinka.
  Du lär känna elektroniska komponenter som transistorer, kondensatorer och resistorer på ett okomplicerad och praktiskt sätt.

  Den egenbyggda elektroniska tärningen är rolig och låter dig framstå som teknikexpert på många spelkvällar framöver.  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • NYHET: BYGGA EN GRUNKA


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 3-5.
  Här bygger vi självsopande borstar, råttfällebilar och andra roliga prylar. Du lär dig att koppla el, få igång en motor, sätta in en strömbrytare eller ansluta en batterihållare. Med limpistol, skaltång, lödkolv och elkablar får du mojängerna att röra på sig och dekorerar sedan helt efter dina egna idéer.

  Vem drömmer inte om självgående skor – i kursen bygger du ett par i modell storlek.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • NYHET: ENCHIPSDATORN ARDUINO FÖR NYBÖRJARE


  KomTek-kurs för tjejer och killar från årskurs 6 till vuxen ålder.

  Med enchipsdatorn Arduino kan du lätt göra dina egna elektroniska apparater. Den är okomplicerad att programmera och du kan koppla diverse tillbehör för att t.ex. göra ett kodlås, talande klocka, automatisk kattlucka, väderstation, internetuppkopplad termometer m.m.

  I den här kursen kommer du igång med Arduino, gör dina första kopplingar samt lär dig grunderna i elektronik och programmering. Du behöver inte ha några förkunskaper.

  Arduino gör det lätt att dela med sig av sin kod vilket betyder att du kan låna kod från andra programmerare och anpassa den för dina egna framtida projekt.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 3-5 KVÄLLSKURS: LÖD SÅ DET LYSER


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 3-5.En kurs för tjejer och killar som gillar att pyssla och konstruera. Aktiviteten inleds med att lära sig löda för dig som inte gjort det innan, sedan bygger vi projekt som kan bli en skulptur, lampa eller en leksak.Både du som är nybörjare eller gått andra kurser innan är välkommen.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 3-5 KVÄLLSKURS: MINECRAFT CITY VÄRNAMO


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 3-5.En kurs för tjejer och killar som gillar att skapa Minecraft världar och vill bygga Minecraft Värnamo tillsammans med kompisar. I Minecraft creative kan vi bygga huset du bor i, din gata eller varför inte hela kvarteret.Som kursavslutning kommer vi att skriva ut delar av Mincraft City Värnamo i våra 3D- skrivare. Både du som är nybörjare eller du som spelar mycket Minecraft är välkomna.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 4-6 KVÄLLSKURS: BYGG OCH PROGRAMMERA ROBOTAR


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 4-6.Du designar, bygger och programmerar Legorobotar. Du kommer få genomföra både små och stora utmaningar och tävlingar för att du ska lära dig att styra och programmera roboten. Kursen avslutas med att du programmerar för ett robotuppträdande av något slag. Hur ska din robot se ut?Både du som är nybörjare eller programmerat tidigare är välkommen.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 6-9 KVÄLLSKURS: SKAPA OCH SKRIV UT I 3D-SKRIVARE:


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 6-9.
  Här får du arbeta med den senaste 3D-tekniken. Designa och skapa med hjälp av sk CAD-program och skriva ut dina modeller i någon av Teknikcentrets 3D-skrivare.
  Aktiviteten avslutas med att du och din grupp har vernissage och utställning i Gummifabriken, för att visa upp era egna 3D-modeller.Både du som är nybörjare eller gått kursen innan är välkommen.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan

Webbansvarig: Enikö Olsson
Sidansvarig: Oscar Axelsson